www.ovdim.org.il

העובדים השמיצו את המעסיקים בפייסבוק בעקבות הלנת שכר

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

שני יחצנים שעבדו במועדון לילה באילת מצאו דרך מקורית לדרוש את הכסף שמגיע להם מהמעסיקים ופתחו במסע השמצות כנגדם ברשת החברתית. המעסיקים טענו כי מדובר בלשון הרע והגישו נגדם תביעה לפיצויים.

 

היחצנים טענו כי בעלי המועדון חייבים להם שכר עבודה

 

התובעים הינם בעלי מועדון לילה באילת, המפעילים בנוסף גם מספרה בעיר. שני הנתבעים הם אחים שעבדו במועדון הלילה כיחצנים. לטענתם לא שולם להם שכר העבודה עבור ארבעה חודשים, על כן הם ניסו להשיג את התשלום באמצעות פרסומים בפייסבוק.

 

בעקבות פוסטים פוגעניים שהעלו שני עובדים בדף הפייסבוק שלהם, הגישו המעסיקים תביעה לתשלום פיצויים בסך של 150,000 שקל, בגין עוולת לשון הרע. בית דין האזורי לעבודה בבאר שבע, נדרש להכריע האם העובדים יפצו את המעסיקים שלהם.

 

העובדים פתחו קבוצה בפייסבוק הקוראת להחרים את העסק של התובעים

 

בחודש מאי 2012 האחים פרסמו בדף הפייסבוק שלהם סטטוסים פוגעניים כנגד המעסיקים ואף כינו אותם "צמד נוכלים" ו-"סמרטוטי ריצפה". בהמשך הם פתחו קבוצה, הקוראת להחרים את המספרה שבבעלות התובעים, אליה הצטרפו למעלה מ - 3,000 חברים.

 

בעקבות הפרסומים נרשמו לא מעט תגובות המשמיצות את התובעים ולקוחות רבים של המספרה ניסו לברר מה הסיבה לפרסומים. לטענת התובעים הקריאה לחרם והכינויים הפוגעניים מהווים לשון הרע, המזכה אותם בסכום התביעה ללא הוכחת נזק.

 

בעת הדיון המשפטי, הנתבעים לא הצליחו להוכיח כי התקיימו יחסי עובד מעביד עם התובעים, לא במועדון הלילה ולא במספרה, לכן לא נמצאה אמת בפרסום הדברים.

 

הנתבעים הודו כי הם מעולם לא עבדו במספרה, ויחסי העבודה התקיימו עם החברה שהפעילה את המועדון, שהינה אישיות משפטית נפרדת, ולא התובעים עצמם.

 

האם הפרסום הפוגעני נעשה בתום לב?

 

הנתבעים טענו כי הם הביעו מחאה בפייסבוק כנגד התובעים ונגד המספרה שבבעלותם, בעקבות פגיעה בזכויותיהם בתקופה שעבדו במועדון ועקב הלנת שכר.

 

הנתבעים הוסיפו כי הדברים נכתבו בשעת כעס והפרסום נעשה בתום לב. עוד טענו כי התובעים לא הוכיחו שנגרם להם נזק בעקבות הפרסומים, על כן הם אינם זכאים לפיצויים.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים קבע בית הדין כי הכינויים בהם כינו את התובעים מהווים לשון הרע. הכינויים השפילו את התובעים בעיניי הבריות, ביזו אותם ועשו אותם מטרה ללעג. כמו כן, הקריאות להחרים את המספרה שבבעלותם מהוות לשון הרע, מאחר והן פוגעות באמינותם וביושרם של התובעים.

 

העובדים ישלמו למעסיקים 16,000 שקל בגין עוולת לשון הרע

 

בית הדין ציין כי גם אם התובעים היו חייבים כסף לעובדים, למרות שטענה זו לא הוכחה ולא קיבלה תוקף משפטי, העובדים נדרשו לפתור את העניין בדרכים אחרות ולא להציג בפומבי את הסכסוך מעל פלטפורמת הפייסבוק המהווה חשיפה המונית.

 

עם זאת לא הוכח כי בעקבות הפרסום נגרם לתובעים נזק שאינו ממוני. בנסיבות אלה קבע בית הדין כי הנתבע הראשון ישלם לכל אחד מהתובעים סך של 5,000 שקל, והנתבע השני ישלם לכל אחד מהם 3,000 שקל.

 

סע"ש 23983-05-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - יחסי עובד מעביד

השוחט זומן לשיחה עם המנהל ובסופה נמסר לו מכתב פיטורין, אולם מנגד טען המעסיק כי התובע בחר להתפטר מרצונו החופשי.  

עובדת זרה ממולדובה שהועסקה כמטפלת סיעודית לנכה בעלת שיתוק מוחין, הגישה תביעת פיצויים נגד המעסיקה.  

המעסיקים תבעו את העובדים בגין עוולת לשות הרע, בעקבות פרסומים פוגעניים בדף הפייסבוק שלהם.  

התובעת עבדה ברשת למוצרים לעיצוב הבית ומתנות, במשך שבע שנים. בתחילה כמוכרת שכירה ובהמשך כמעצבת עצמאית. מהן זכויותיה לאחר הפסקת היחסים? 

מנהל העבודה פוטר לאחר חודש וחצי, ללא שימוע ובניגוד לתנאי החוזה, לכן הגיש תביעה כנגד המעסיק.  

מורה ליוגה שפוטרה בשל הרעה בתנאים, הגישה תביעה על מנת שתקופת עבודתה כעצמאית תוכר כתקופה של יחסי עובד ומעביד. 

רופאת השיניים טענה כי היא עבדה כשכירה במרפאת שיניים, מנגד טענה המרפאה כי היא הועסקה כעצמאית. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.