www.ovdim.org.il

תשלום עבור 12 ימים ראשונים בתאונת עבודה

דרגו את המאמר
  התקבלו 36 דירוגים בציון ממוצע: 3.7 מתוך 5

עבור 12 הימים הראשונים בתאונת עבודה, ישלם המוסד לביטוח לאומי דמי הפגיעה בשיעור של 75% מהכנסתו הקבועה של העובד השכיר ויגבה מהמעסיק את התשלום.

 

כל עובד שכיר או עצמאי המבוטח במוסד לביטוח לאומי בגין תאונות עבודה, זכאי לקבל פיצויים במקרה של פגיעה, זאת בתנאי שהתאונה התרחשה בדרך לעבודה, במהלכה או בדרך חזרה הביתה. דמי הפגיעה נועדו לפצות את העובד שנפגע על אבדן הכנסות עקב תאונת עבודה, והם משולמים על ידי המוסד לביטוח לאומי עבור פרק הזמן שבו הוא נזקק לטיפול רפואי ולא היה מסוגל לעבוד עקב מצבו הבריאותי, עד 91 ימים ממועד הפגיעה.

 

עבור יום הפגיעה עצמו ישלם המעסיק לעובד שכיר. עבור היומיים שלאחר מועד הפגיעה, ישלם הביטוח הלאומי דמי פגיעה לעובד שלא היה מסוגל לעבוד במשך 12 ימים לפחות, למעט יום הפגיעה וכולל שבתות וחגים.

 

העובד זכאי לדמי פגיעה החל מהיום השלישי שלמחרת יום התאונה

 

אם העובד נעדר מהעבודה פחות מ 12 ימים, הוא זכאי לדמי פגיעה מהמוסד לביטוח הלאומי עבור ימי ההיעדרות החל מהיום השלישי שלמחרת יום התאונה. במקרה של היעדרות העולה על 12 ימים, הביטוח הלאומי ישלם דמי פגיעה החל ביום שלמחרת יום הפגיעה. עבור 12 הימים הראשונים המוסד לביטוח לאומי ישלם לעובד שכיר שנפגע בתאונת עבודה את דמי הפגיעה במלואם ויגבה מהמעסיק שלו את התשלום ששולם. הכסף יגיע ישירות לחשבון הבנק של העובד.

 

שיעור דמי פגיעה הוא 75% מהכנסת העובד שנפגע, לפי שלושת החודשים שקדמו לחודש שבו הפסיק את עבודתו בעקבות הפגיעה. מדמי הפגיעה מנוכים מס הכנסה, דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות. לפיכך עבור 12 הימים הראשונים המעסיק ישלם לעובד 75% מהשכר עבור שלושת ימי המחלה הראשונים, ולאחר שלושה ימים העובד יקבל תשלום בשיעור של 75% מהמוסד לביטוח לאומי.

 

לאחר שהביטוח הלאומי אישר את התביעה, דמי הפגיעה ישולמו ישירות לזכות חשבון הבנק של העובד. לאחר מכן הביטוח הלאומי יגבה מהמעסיק את התשלום ששולם עבור 12 הימים הראשונים.

 

עובד שהגיע לעבודה למרות אישור מחלה אינו זכאי לדמי פגיעה

 

ישנם מעסיקים, אשר קיבלו אישור מיוחד מהביטוח הלאומי, והם רשאים לשלם את דמי פגיעה לעובדיהם והביטוח הלאומי יחזיר להם את הכספים ששילמו. דמי הפגיעה שישלם המעסיק לעובד לא יפחתו מדמי הפגיעה המגיעים לו על פי החוק, אולם במקרה זה העובד אינו זכאי לתשלום נוסף מהמוסד לביטוח לאומי.

 

עובד ששהה בתקופת אי כושר חלקית ושעות עבודתו צומצמו על פי אישור רפואי, זכאי לדמי פגיעה מופחתים בהתאם למספר השעות שבהן נעדר מעבודתו. עובד שנקבעה לו תקופת אי כושר, אולם בכל זאת הגיע למקום העבודה ועבד באופן מלא, אינו זכאי לדמי פגיעה.

 

לעובד עצמאי ישולמו דמי הפגיעה בהתאם לתקופת אי הכושר לעבודה ובניכוי 12 ימי ההיעדרות הראשונים. דמי פגיעה מחושבים על פי הכנסתו של העצמאי בשנת המס השוטפת. החישוב מבוסס על הכנסותיו בשלושת החודשים שקדמו לתחילת החודש שבו הפסיק את עבודתו עקב הפגיעה.  

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - תאונות עבודה

במהלך ירידה ממשאית, עובד בחברה העוסקת במכירה והתקנה של חלקי חילוף, החליק על מדרגות המשאית ונפצע בברך. בית משפט השלום נדרש להכריע האם המעסיק התרשל.  

תופרת שהחליקה על הרצפה במקום העבודה, כתוצאה מנזילת שמן ממכונת התפירה שעליה עבדה, פנתה אל בית משפט והגישה תביעה נגד המעסיק לתשלום פיצויים.  

אל בית משפט השלום בעכו הוגשה תביעה בגין נזקי גוף שהגיש חשמלאי, על רקע נפילה מגובה שאירעה באוגוסט 2007, בבניין מגורים שבבעלות הנתבע. 

רתך אשר נגרם לו ליקוי שמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש, פנה אל בית הדין האזורי לעבודה בנצרת והגיש ערעור על החלטת הוועדה הרפואית אשר קבעה לו 10% נכות בלבד.  

עובד בחנות נדרש להוביל לביתו של המנהל כמות רבה של ספרים, דבר שחרג מתפקידו. בעת הרמת המשא הכבד, נפגע העובד בגבו, וטען כי מדובר בתאונת עבודה.  

במהלך בדיקת תקלה במנוע של משאית במוסך, נשאבה ידו של חשמלאי לפתח כניסת האוויר של המנוע וכתוצאה מכך נגרמה לו קטיעה חלקית של האצבע.  

עובד באתר בנייה שנפגע ממסור חשמלי בכף ידו, טען כי המעסיק הורה לו לעבוד עם מסור ללא מגן, על כן הוא אחראי לקרות התאונה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.