עובד שנפגע בתאונת עבודה עקב נפילה מסולם תבע פיצויים
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
התובע, יליד שנת 1981, נפגע בתאונת עבודה כאשר נפל מסולם במהלך עבודתו במרפדייה לרכבים. בעל העסק כפר באחריותו וחלק על שיעור הנזקים. בית משפט השלום בירושלים נדרש להכריע האם המעביד אחראי לשלם פיצויים בגין הנזקים שנגרמו לעובד.
העובד נלחץ מדרישת המעסיק להעלות במהירות את הפלטות אל הגלריה
התובע טען כי בחודש מאי 2010, במהלך עבודתו במרפדייה, המעסיק ביקש ממנו להעביר פלטת ספוגים לקומת הגלריה למעלה. לשם כך נדרש לטפס על סולם, אולם המעסיק הלחיץ אותו ואף אמר שהוא יתפוס את הסולם. אך כאשר הרים את הספוג, הסולם התנדנד, ועקב כך הוא נפל מגובה של כשני מטרים ונפצע ברגלו.
לטענת התובע, התאונה נגרמה עקב רשלנות המעסיק, מאחר שהוא הורה לו לעלות על הסולם ודחק בו להזדרז. המעסיק עמד ליד הסולם והבטיח שיחזיק אותו, אולם כאשר טיפס על שלביו, הוא לא תפס את הסולם, לכן הוא התנדנד וגרם לנפילתו.
כתוצאה מהאירוע, נגרם לתובע שבר בירך. הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי קבעה כי נותרה לו נכות צמיתה בשיעור 20%, בגין השבר והצלקת בירך. התאונה הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה, והתובע קיבל תגמולים בסך של 68,425 שקלים.
המעסיק אישר כי היה אמור לסייע לעובד בהעלאת הספוגים
המעסיק לא הכחיש את אירוע התאונה ונסיבותיה, והודה כי ביקש מהתובע להעלות פלטות ספוג לגלריה. אולם כשהעובד היה על הסולם, הוא הושיט לעברו את קצה הפלטות וביקש ממנו להמתין עד שיביא כיסא ויסייע לו. כאשר הלך להביא כיסא, הוא שמע צעקה וראה את העובד נופל על הרצפה מהשלב השני של הסולם.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, סבר בית המשפט כי המעסיק הפר את חובת הזהירות החלה עליו כלפי העובד, מכיוון שהיה אמור לעזור לו להעלות את הפלטות אל הגלריה ולהדריך אותו לגבי אופן ביצוע הפעולה ואף להתריע שלא יתחיל בפעולה לפני שהוא מביא כיסא. כמו כן, המעסיק היה צריך לצפות שהעובד עלול להמשיך את הפעולה ולהרים את הפלטות אל הגלריה, לאחר שהושיט את הפלטות לעברו.
בנוסף קבע בית המשפט כי יש להטיל על התובע אשם תורם בשיעור של 20%, מכיוון שלא היתה הצדקה ממשית לכך שהוא יכניס את עצמו ללחץ מיותר עקב דרישת המעסיק, וסביר להניח שהלחץ פגע בריכוזו ותרם לנפילתו מן הסולם, ולנזק שנגרם לו עקב פעולה שהיא יחסית די פשוטה.
המעסיק יפצה את העובד בסך של 227,715 שקלים
בנסיבות אלה קיבל בית המשפט את תביעה לפיצויים נגד מעסיק ולאחר ניכוי אשם תורם וניכוי תגמולי המוסד לביטוח לאומי, חייב את המעסיק לשלם לתובע סך של 227,715 שקלים, בגין הפסדי שכר לעבר, גריעה מכושר השתכרות, הפסדי פנסיה, הוצאות ועזרת הזולת. בצירוף שכר טרחת עורך דין בשיעור 20% מסכום הפיצויים והוצאות משפט.
ת"א 29556-11-11