כיצד ניתן לשנות את החלטת ועדה רפואית לנכות מעבודה?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
עובד שנפגע במהלך עבודתו או בדרך לעבודה או בחזרה, זכאי לקבל תשלומים שונים מהמוסד לביטוח לאומי. עובד שקיבל דמי פגיעה עבור ימי ההיעדרות מהעבודה והוצאות טיפול רפואי עד 13 שבועות, שהם 91 ימים כולל שבתות וחגים, ונותר עם נכות, עשוי להיות זכאי לקצבת נכות או מענק חד פעמי ולזכויות והטבות נוספות מביטוח לאומי, כאשר כתוצאה מתאונת עבודה הוא אינו כשיר לעבוד ושכרו או מקור הכנסתו נפגעו.
לאחר הגשת תביעה לגמלת נכות מעבודה, הנפגע מקבל זימון לוועדה רפואית לצורך בדיקה האם הנכות נגרמה כתוצאה מפגיעה בעבודה ולצורך קביעת אחוזי נכות. נפגע שעבר את כל התהליך של הגשת התביעה ולאחר שהופיע בפני הוועדה אינו מרוצה מדרגת הנכות שנקבע לו, יכול להגיש ערעור בפני ועדה רפואית לעררים של ביטוח לאומי בתוך 30 ימים ממועד קבלת ההודעה לגבי החלטת הוועדה.
באילו מקרים יוגש ערעור על החלטת הוועדה?
ניתן להגיש ערעור על אחוזי הנכות הרפואית, על מועד תחילת הנכות ועל ההחלטה שנקבעה לגבי נכות זמנית. גם ביטוח לאומי רשאי לערער על החלטת הוועדה הרפואית בתוך 30 ימים, כמו במקרים שבהם הוועדה קבעה דרגת נכות שלא על פי הסעיפים שברשימת המבחנים, אם הוועדה התייחסה לליקויים רפואיים שאינם קשורים לתאונה או כאשר ממצאי הוועדה מצדיקים דרגת נכות גבוהה או נמוכה מהדרגה שנקבעה.
את הערעור יש להגיש לסניף ביטוח לאומי הקרוב למקום המגורים של הנפגע, בכתב ובצירוף נימוקים רלוונטיים. הנפגע יכול לבקש שלא להופיע בפני הוועדה בעת הדיון בערר, ואת הבקשה לכך עליו לשלוח באמצעות מכתב לסניף או באמצעות פנייה טלפונית למוקד של ביטוח לאומי.
בתוך 60 עד 90 ימים מיום הגשת הערר, מתכנסת הוועדה הרפואית לעררים לצורך דיון בנושא ובוחנת את המקרה מחדש. הנפגע נדרש להציג בפני חברי הוועדה ולפרט את הטיעונים שעליהם מתבסס הערר ולחתום עליהם. בהתאם להחלטת רופא היושב בוועדה תתבצע בדיקה גופנית, ובמקרה שלא תתבצע בדיקה ההחלטה תתבסס על מסמכים רפואיים בתיק.
על החלטת ועדת העררים ניתן להגיש ערעור בפני בית הדין לעבודה
הוועדה הרפואית לעררים רשאית לשנות את דרגת הנכות הרפואית שנקבעה בוועדה הקודמת, ובסמכותה לקבוע אחוזי נכות גבוהים או נמוכים יותר. במקרה שהוועדה שוקלת להפחית את גובה אחוזי הנכות, ניתן לבטל את הערעור ולהשאיר את אחוזי הנכות כפי שנקבעו על ידי הוועדה הקודמת, כך שדרגת הנכות תישאר כפי שקבעה הוועדה הרפואית שבה נבדק לראשונה.
החלטת ועדה לעררים היא סופית, אולם ניתן לערער עליה בשאלות משפטיות הקשורות להחלטת הוועדה הרפואית בלבד, בפני בית הדין האזורי לעבודה. התובע רשאי לבקש סיוע משפטי חינם מלשכות הסיוע המשפטי של משרד המשפטים, ועליו למסור את הערעור לבית הדין בכתב בתוך 60 ימים ממועד קבלת ההודעה על החלטת הוועדה. על החלטת בית הדין האזורי לעבודה ניתן לערער בפני בית הדין הארצי לעבודה.