ראיון עבודה עצות הכנה
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 5 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
כללי המשחק בראיון אישי/ חנה סלע, מכון הדס
א. ר היא כימאית בכירה במפעל יצרני-שיווקי גדול. בשל רצונה להתקדם לתפקיד ניהולי משמעותי יותר עברה לא מעט ראיונות אישיים, ובסופם התשובה הייתה שלילית. "אני יודעת שמשהו במסר שלי לא טוב"- אמרה. בתהליך הסימולציה וההכנה לראיון שערכנו, התברר שהמסרים שלה מאופיינים ברכות-יתר, בסופרלטיבים רגשיים לרוב, ועקב כך- באי- הדגשה מספקת של יכולותיה ונסיונה.
מהם, לפיכך , כללי המשחק הנכונים של מרואיין?
צריך להציג באופן המרבי והמיטבי שני אלמנטים השזורים זה בזה.
ההקרנה (שפת גוף) והמסרים (התכנים המילוליים).
· ההקרנה כוללת את כל האלמנטים המידיים והראשוניים- כמו הופעה, לבוש, תנוחת גוף, דיבור, תנועתיות ודינמיות. אפילו מוטיב שולי לכאורה, כמו לבוש מונוטוני, אפור וקודר שלובש מועמד לתפקיד שיווקי- דינמי, יכול להשפיע.
· תחום המסרים המילוליים משמעותי לא פחות. כאן על המרואיין לבטא באופן בהיר, ברור וישיר את ניסיונו המקצועי-תעסוקתי - מבלי להקטין/לרומם את עצמו. יש להדגיש את נקודות השיא בקריירה, את היקף התפקידים המשמעותיים- תוך יצירת עניין ותוך שמירה על דינמיות בתהליך הראיון כולו.
טעויות נפוצות של מרואיינים:
· להיות "סחבק" של המראיין, להרגיש מיד בנוח, לשאול שאלות, להתרווח בנוחות יתר על הכסא.
· להלאות בפרטים לא רלוונטיים. להקפיד לפרט, להסביר, לנמק כל שלב בפרטי חייו. לתת סקירה יסודית ודידקטית על כל מסגרת תעסוקתית שעבר.
· להתנשא, להשתמש באמירות כמו: " את/ה בטח לא יודע/ת ש..." , להעיר הערות ולבקר את השאלות הנשאלות בבוחן.
· להציג תדמית מושלמת. מרואיין כזה ידבר על עצמו בסופרלטיבים. יימנע מלהציג חולשה כלשהי ובסופו של דבר ישתקף כלא אמין לא אוטנטי.
ניתן להגיע לאיזון ולאופטימליות בראיון האישי- הן בתחום ההקרנה והן בתחום המסרים המילוליים. כדאי, בכל מקרה, להסתמך על ניסיונם של המקצוענים בתחום ולעשות הכנה לראיון, כולל סימולציה.
הכנה לראיון עבודה - פגישה עם מומחה
חיפוש משרה בלוח דרושים של פורטל העובדים
הכנה לראיון עבודה - פגישה עם מומחה
חיפוש משרה בלוח דרושים של פורטל העובדים