ניסוח קורות חיים
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
הניסוח בקורות החיים
יש מספר דרכים לייפות את קורות החיים שאתם שולחים למעסיקים, ואחת מהן היא ניסוח נכון. ניסוח נכון אינו מוביל לכך שתגזימו ותאדירו את עצמכם, אלא לכך שתבליטו תכונות שיש לכם ותפקידים שבצעתם כך שירשימו ויעידו על אישיותכם.
לרשותך מספר דרכים שיעזרו לך לשפר את הניסוח בקורות החיים שלך:
- כתבו את המסמך לפי ראשי פרקים ברורים: פרטים אישיים, השכלה, ניסיון תעסוקתי ושונות. אל תכתבו הכול ברצף אחד ארוך.
- כתיבת ההשכלה והניסיון התעסוקתי תהיה באופן כרונולוגי מההווה לעבר.
- במידה והניסיון הרלוונטי למשרה המוצעת אינו האחרון אותו מלאתם, כתבו אותו ראשון ובהבלטה ראויה, ואח"כ תוסיפו את שאר הניסיון התעסוקתי תחת כותרת "ניסיון נוסף".
- אין צורך להפגין יכולות כתיבה מרשימות. כתבו בתמציתיות ולעניין כדי לא להעמיס על הקורא ולגרום לו לעבור למועמד הבא.
- אל תאריכו יותר מדי בתיאור תפקידים קודמים. ניסוח ארוך ופרטני יכול להפחית את הרושם מהתפקיד שבצעתם ומהאחריות שהוטלה עליכם. ירידה לפרטים יכולה גם להעיד על טרחנות וליצור רתיעה מאישיותכם.
- כאשר אתם מגדירים את התפקיד אותו ביצעתם הימנעו משימוש בפעלים ובמילה "אני". אם עסקתם בשיווק, כתבו "שיווק מוצרי מזון", ולא "שיווקתי מוצרי מזון".
- כאשר אתם שולחים את קורות החיים באי-מייל כתבו בכותרת את שמכם ואת מספר המשרה, אליה אתם מועמדים. השתמשו בניסוח המקורי של הגדרת התפקיד המבוקש.
- הקפידו על סדר במסמך. שמרו על רווחים בין מילים ושורות. אל תכתבו מסמך צפוף שיעמיס על עיניו של הקורא. הקפידו להשתמש בפונט אחד או שניים, לא יותר. הוספת צבעים, קישוטים או תמונות מיותרת ואינה רצויה.
- נסו לעורר עניין אצל הקורא. כאשר אתם כותבים על משרות ותפקידים שמלאתם נסו להיזכר ברגעים מקצועיים מיוחדים ולפיהם כתבו את תיאור התפקיד. אל תצרו רושם של תפקיד משעמם ואפרורי.