www.ovdim.org.il

העובד שטען כי הופלה עקב מצבו הרפואי דרש פיצויים

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

במהלך עבודתו התובע לקה במחלה נפשית אשר הגבילה את יכולתו וכישוריו לעבוד. המעסיקה לא היתה שבעת רצון מתפקודו, אך נתנה לו הזדמנויות רבות להשתפר ולהוכיח את עצמו בעבודה, אולם הציבה אותו במחלקה אחרת אשר לא תאמה את מצבו הרפואי, ובסופו של דבר הוא פוטר. התובע טען שמדובר בפיטורין שלא כדין בניגוד להוראות חוק שוויון הזדמנויות ובחוסר תום לב, על כן פנה לבית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו ודרש פיצויי פיטורין.

 

התובע פוטר לאחר שימוע שלישי

 

בשנת 1993 התובע החל לעבוד בחברה המספקת שרותי תקשורת סלולרית בתפקיד הנדסאי שירות. מאז שנת 2000 הוא סובל מבעיות רפואיות בתחום הנפשי וכתוצאה ממחלתו נעדר מהעבודה לחודשים רבים, עקב חרדות ומצב נפשי. בסוף שנת 2008, זומן התובע לשימוע ראשון, אשר בעקבותיו הליך הפיטורין בוטל, והוא הועבר למחלקה אחרת כטכנאי שירות.

 

כשנתיים מאוחר יותר התובע זומן לשימוע נוסף ובסופו של דבר הוחלט שוב לתת לו הזדמנות נוספת ולא לפטרו. בחודש נובמבר 2012 זומן לשימוע שלישי בעילה של שינוי ארגוני, ובעקבותיו נמסר לו מכתב פיטורין, לפיו פיטוריו נכנסו לתוקף בחודש אפריל 2013.

 

לטענת המעסיקה התובע פוטר בשנת 2013, עקב הליך התייעלות שעברה החברה וצמצום בעקבות שינויים בשוק התקשורת, וציינה כי באותה תקופה בוטלו עשרות רבות של תקנים ופוטרו מעל 160 עובדים, ומאז פיטורי התובע לא נקלטו עובדים חדשים במחלקה שבה הועסק.

 

ההחלטה לפטרו התקבלה לפני עריכת השימוע

 

מנגד טען התובע כי עילת הפיטורין של הליך רה-ארגון הומצאה כדי להצדיק את פיטוריו, והסיבה האמתית לפיטורין היא מצבו הרפואי. עוד טען כי במועד השימוע שהה בחופשת מחלה, לכן אסור היה לזמנו והחלטת הפיטורין היתה ידועה מראש, ללא התחשבות בנסיבותיו האישיות והכלכליות והנזק הצפוי לפרנסת משפחתו. ואף מכתב הפיטורין אינו פירט את השיקולים שנשקלו על ידי המעסיקה בטרם קבלת ההחלטה.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנע בית הדין שהזימון הראשון היה עקב נסיבות הקשורות בעובד ובאופן התנהלותו. בעקבות השימוע הוחלט שלא לפטרו, אלא לתת לו הזדמנות נוספת, במחלקה אחרת. אולם שיבוצו במחלקה נעשה בניגוד להמלצת הרופאה התעסוקתית תוך התעלמות מבעיות רפואיות מוכחות.

 

התובע יפוצה בסך של 60,960 שקלים לאור הפגמים בהתנהלות המעסיקה

 

עוד קבע כי התובע פוטר עקב שינוי ארגוני, ולא פוטר בשל מחלתו או פוטר תוך אפליה בשל מצבו הנפשי, אולם נפל פגם חמור בהליך הפיטורין מאחר שההחלטה על פיטוריו התקבלה עוד קודם לשימוע, ואף נפל פגם חמור בהצבתו במחלקה אשר לא תאמה אישור רפואי שהיה בידיו באותה עת. לפיכך סבר שעל המעסיקה לפצותו בפיצוי כספי.

 

בסופו של דבר חייב בית הדין את המעסיקה לשלם לתובע פיצויים בגובה חמש משכורות, בסך כולל של 45,960 שקלים ופיצוי בגין אפליה בשל מצב רפואי בסך של 15,000 שקלים, בצירוף הוצאות שכר טרחת עורך דין בסך של 10,000 שקלים.

 

סע"ש 11695-04-13 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - אפליה בעבודה

ערבי ישראלי שלא התקבל לעבודה במלצרות במסעדה כשרה בנמל תל אביב, דרש לקבל פיצויים בגין אפליה אסורה מכוח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. 

העובד שלקה במהלך עבודתו במחלה נפשית, פוטר לאחר שנערך לו שימוע שלישי וטען כי מדובר בפיטורין שלא כדין עקב מצבו הרפואי.  

העובד טען כי פוטר עקב פציעתו בתאונת עבודה ודרש פיצויים בגין פיטורין שלא כדין. 

פקיד בסוכנות ביטוח טען כי הוא הופלה לרעה בשל כוונתו לממש זכויותיו כהורה, לכן ביקש פיצויים.  

האם העירייה הפלתה את פקיד השומה הסובל מלקות שמיעה, והאם פיטוריו בוצעו כדין. 

כלכלנית בחברת חשמל טענה כי היא פוטרה בשל הריונה, מנגד טענה הנתבעת כי העובדת התפטרה מיוזמתה. 

האם פיטוריו של חתם ראשי בן 65 מוצדקים, או קיימת בהם אפליה מחמת גילו המבוגר? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.