www.ovdim.org.il

ייעוץ- מי מתאים להיות עצמאי ?

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

מי מתאים להיות עצמאי (לא-שכיר) ?!  - חנה סלע, מכון הדס

- המציאות התעסוקתית העגומה, והאפשרויות המוגבלות למצוא מקום עבודה מתאים והולם בימים אלו, מביאים אנשים לא מעטים לחשיבה – אולי לפתוח עסק עצמאי. 

- עסק עצמאי נתפס בעיני רבים כמקור טוב למיצוי והגשמה עצמית: האדם עובד בתחום בו הוא בחר, ללא בוסים, מתווה בעצמו את דרכו ובעיקר פועל ומשקיע עבור עצמו ועתידו. לרוב מתווספים למחשבות אלה חלומות על מקום שונה וייחודי, על התעשרות ועל עתיד פתוח וטוב. 

בפועל, הסטטיסטיקות מדברות על-כך ש – 90% מהיזמים ובעלי העסקים הפרטיים נכשלים. השאלה: האם אני מתאים/לא מתאים להקים, לנהל, להפעיל עסק עצמאי חוזרת ונשנית אצל פונים רבים, המגיעים אלי לייעוץ קריירה או להכוון מקצועי.
תשובתי לשאלה מורכבת זאת מתייחסת בכתבה זאת אך ורק למרכיבים האישיותיים והמוטיבציוניים של האדם. (ללא האספקט הכלכלי).

התכונות האישיותיות החשובות בהתאמה של אדם לעסק עצמאי:

- יכולת תפקוד גבוהה מאד במצבי עמימות. אנשים שיודעים לתפקד, להסתדר טוב במצבים של אי-ודאות, של עתיד לוטה בערפל, עם נכונות לקחת על עצמם מידה של סיכון – יתאימו להקים עסק עצמאי.
אם את/ה מחפש/ת מסגרת יציבה, קבועה ומובנית לאורך זמן – עצמאות ודאי
שאינה מתאימה לכם.

- יכולת טובה ב"התחלות" חדשות. 

התופעה של "התחלות קשות" רווחת אצל אנשים רבים. הדבר יכול להתבטא בהסתגלות הדרגתית וקשה יחסית לתיכון, לצבא, לעבודה חדשה, להתמצאות בעיר זרה.
אדם השוקל להקים עסק עצמאי רצוי שיהיה בעל כושר הסתגלות גבוה ומהיר לסיטואציות ולתנאים חדשים, ללא חשש מחדשנות ותוך גישה פתוחה וסקרנית ל"התחלות" חדשות.

- עצמאות ויכולת הנעה עצמית גבוהה. 

מרכיב חשוב בהתאמה לעצמאות תעסוקתית היא עצמאות אישיותית, המתבטאת בכוחות התמודדות גבוהים, במידה נמוכה ביותר של תלותיות בזולת, ובמוטיבציה חזקה לעשות דברים בדרכך שלך.
אנשים הזקוקים באופן מתמיד לחיזוקים והיזונים-חוזרים מהסביבה, או לגורם "דוחף" שיעמוד מאחוריהם – אינם מתאימים להקים ולהפעיל עסק עצמאי. גם שותפויות עסקיות, בהן גורם אחד הינו פעיל-עצמאי והשני פסיבי ומובל, מתקשות להתקיים בהצלחה לאורך זמן.

- אופטימיות. 

אופטימיות אינה תכונת "חובה" בהתאמה להקמת עסק עצמאי, אבל היא מהווה גורם משמעותי להצלחה.
אופטימיות כזאת מתבטאת ביכולת לראות את הסך הכולל, את המגמה הכללית – ללא הצמדות לפרטים קטנים ומדכאים – בתהליך ההקמה וההפעלה של העסק העצמאי. 

אופטימיות פירושה גם לנטוע מוטיבציה ואמונה בעובדים; לשדר ללקוחות שיש על מי לסמוך ולשמור על פרופורציות ואמונה עצמית גם בתקופות קשות יותר. 

ולסיכום: הדילמה האם אני מתאים/לא מתאים להקמת עסק עצמאי אינה פשוטה. היא מחייבת הכנה לעומק מבחינה כלכלית, תנאי השוק, האלטרנטיבות העסקיות וכד’. אבל ללא ספק, ההתאמה האישיותית היא משמעותית ומרכזית.
נוכח דילמה כזאת – מומלץ להתייעץ ולהיעזר במומחים בתחום התעסוקה והקריירה. 

מאות משרות חדשות בלוח דרושים והצעות עבודה לחץ/י כאן

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 


פסקי דין וחדשות - עבודה וקריירה

אדם אשר הגיש מועמדות למשרה בגוף ציבורי התבקש לחשוף מיוזמתו התנהלות חקירה פלילית כנגדו. האם מדובר בהליך חוקי? 

בית המשפט קבע כי לא ניתן להכריח מכוני מיון למסור מידע מלא וכולל למועמד בסוף האבחון... 

שלושה מכל ארבעה עורכי דין אשר יתקבלו היום (13.12) לחברות בלשכה הינם בוגרי מכללות... 

האם אוניברסיטת בר אילן חטאה בנפוטיזם? האם עובדים רבים באוניברסיטה הינם קרובי משפחה? 

האם שילוב עובדים במשק הישראלי יסייע בהגדלה משמעותית של הכלכלה המקומית? לפי מכון ירושלים לחקר שווקים, התשובה לכך חיובית... 

משרד התמ"ת החליט לפעול למען שילוב לוחמי צבא דרום לבנון בשוק התעסוקה הישראלי... 

ממשלת ישראל קיבלה החלטה לאשר את כניסתם של אלפי עובדים פלשתינאים לענפי החקלאות והבנייה במדינה... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.