www.ovdim.org.il

פורום התפטרות וזכויות נלוות

מנהל הפורום:
 053-7315091
ייעוץ אישי
 
הוספת הודעה חדשה
  • התפטרות 4 חודשים אחרי חופשת לידה
    ענבל
    שלום וברכה, ברצוןני לדעת מהן זכויותיי, באם יש כאלה, אם אני מחליטה להתפטר 4 חודשים אחרי שחזרתי לעבודה מחופשת לידה, כדי לטפל יותר בילדה שלי ולראות אותה יותר? בברכה,
    הוספת תגובה
    סגור
    • תשובה לענבל
      עו"ד רונן גביש
      הנני מציג לך התשובה מתוך הפורטל שלנו.בברכה רונן גביש.

      התפטרות לרגל טיפול בילד ופיצויים


      סעיף 7 (א) לחוק פיצויי פיטורים עוסק במצב שבו עובדת התפטרה מעבודתה במהלך 9 חודשים מיום שילדה כדי לטפל בילדה. המחוקק קבע, כי במצב כזה יראו את התפטרותה כפיטורים לעניין חוק פיצויי פיטורים.

      מדובר בסעיף בעל תכלית סוציאלית כלפי האישה העובדת כדי ליצור תנאים בהם תוכל להקדיש את זמנה לטפל בילד מבלי שתפסיד את פיצויי הפיטורין הקובע הוא האם תכלית ההתפטרות היתה לצורך טיפול בילד שנולד.

      פיצויי פיטורין, באלו תנאים?

      בסעיף 7 (א) לחוק פיצויי פיטורים נקבעו שני תנאים מצטברים שצריך שיתמלאו על מנת שתקום זכאות לפיצויי פיטורים מכוחו. האחד – לידה והשני, מטרת ההתפטרות הטיפול בילד.

      כאשר התפטרה יולדת ממקום עבודתה והחלה לעבוד במקום עבודה אחר הרי אם הוכח, כי תנאי העבודה במקום החדש היו נוחים יותר לטיפול בילד למשל, החלה לעבוד במקום עבודה אחר בו שעות עבודתה פחותות באופן משמעותי, מאלה שבמקום העבודה ממנו התפטרה, תהא זכאית לפיצויי פיטורים. בנסיבות אלה נקבע בפסיקה, כי ההתפטרות נועדה לאפשר להורה שהות ארוכה יותר משמעותית עם הילד תוך טיפול בו.

      המועד הקובע לבחינת זכאות לפיצויי פיטורים מכוח סעיף 7 (א) לחוק פיצויי פיטורים הוא מועד ההתפטרות ולא די בעצם ההתפטרות עקב הלידה כדי שזו תיראה כפיטורים, אלא צריך להראות, שההתפטרות למטרה מוגדרת של טיפול בילד.

      על מי מוטל נטל הראיה?

      נטל הראיה מוטל על התובעת, כי אכן התפטרה על מנת לטפל בילדה אולם כאשר עובדת מתפטרת לאחר לידה קיימת בדרך כלל חזקה (הניתנת לסתירה בידי המעביד) שהתפטרותה סמוך לאחר הלידה היא לצורך טיפול בילד שנולד.

      המידע המוצג כאן אינו מהווה המלצה או יעוץ מכל סוג שהוא, אין להסתמך על המידע ללא היוועצות עם עורך דין.
      הוספת תגובה
      סגור
1