העובד שהה באילת בזמן חופשת מחלה ופוטר עקב משבר אמון
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 4.0 מתוך 5 |
עובד מצטיין במפעל לשוקולד שהה בחופשת מחלה, אולם למנהלו האישי נודע כי בזמן שהיה אמור לנוח בבית עקב מצבו הבריאותי, הוא בעצם יצא לנופש באילת עם חברים, ואף שיקר בנוגע לכך. העובד טען כי פוטר מהמפעל שלא כדין בזמן שהותו במחלה, אולם מנגד טענה המעסיקה כי העובד נטש את העבודה לאחר שיחת שימוע עקב התנהלותו הלקויה ומשבר אמון.
בית הדין האזורי לעבודה בנצרת נדרש להכריע האם התובע פוטר או התפטר והאם הוא זכאי לפיצויי פיטורין ולתמורת הודעה מוקדמת עקב נסיבות סיום יחסי עובד מעביד.
בחודש אפריל 2010, התובע החל לעבוד במפעל לייצור שוקולד וסיים את עבודתו לאחר כשנתיים בחודש יולי 2012. התובע הועסק לפי תעריף של 25 שקלים לשעה, והרוויח בחודש סך של 3,854 שקלים. לטענת התובע, הוא פוטר על ידי מנכ"ל המפעל בזמן שהותו במחלה, זאת לאחר שהמנהל מסר לו טלפונית לא להגיע לעבודה יותר והזמין אותו לשיחת שימוע בה הובהר לו שהוא מפוטר.
העובד שיקר למנהל בנוגע לשהותו באילת בזמן חופשת מחלה
מנגד טענה הנהלת המפעל כי התובע עזב את העבודה מרצונו, לאחר שזומן לשיחת שימוע, אשר במהלכה הבין כי התנהלותו הקלוקלת במפעל התגלתה להנהלה, ולאחריה נטש את העבודה. הנתבעת ציינה כי בסוף חודש יולי התובע נעדר מעבודתו במשך ארבעה ימים בשל מחלה, עם זאת במהלך ימים אלה, הוא שהה באילת יחד עם חבר. כאשר המנהל התקשר לברר לשלומו, העובד שיקר ואמר שהוא נח בבית.
לאחר שהתובע חזר לעבודה הוא הודה כי יצא לטיול בזמן חופשת מחלה, ומסר כי לא נהג בעצמו לאילת ולא עשה מאמצים שם עקב מצבו הבריאותי. ואף הציג אישורי מחלה בגין היעדרותו בימים אלה. במהלך אותו היום הרגיש התובע שלא בטוב והפסיק את עבודתו. עקב כך המציא אישור מחלה נוסף. בנסיבות אלה נוצר משבר אמון, והתובע נתבקש על ידי המנהל להיבדק על ידי רופא מטעם המפעל, ולאחר הבדיקה זומן לשיחת שימוע.
במהלך השיחה התובע ניסה לשכנע את המנהל לשנות את החלטתו להפסיק את עבודתו, ואף טען כי עשה טעות שהחליט לצאת לטיול, וציין שהוא עובד מצטיין אשר זכה להערכה רבה. אולם בתגובה נאמר לו כי ההחלטה כבר התקבלה.
התובע פוטר ללא הודעה מוקדמת לכן הוא זכאי לפיצויי פיטורין בסך 13,137 שקלים
לאחר שמיעת גרסאות הצדדים, השתכנע בית הדין כי התובע פוטר לאלתר ביום שנערך השימוע ללא הודעה מוקדמת. על כן הוא זכאי לקבל פיצויי פיטורין לפי חוק הודעה מוקדמת לפיטורין והתפטרות, ועל פי הוראות חוק פיצויי פיטורין.
בסופו של דבר קבע בית הדין כי על הנהלת המפעל לשלם לתובע תמורת הודעה מוקדמת בסך של 4,070 שקלים, ופיצויי פיטורין בסך של 9,067 שקלים, בצירוף הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך של 3,100 שקלים.
ס"ע 21247-10-13