השלמת פיצויי פיטורין עקב הפחתת היקף עבודה פיזיותרפיסטית
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
פיזיותרפיסטית בבית חולים סורוקה התפטרה בדין מפוטרת עקב הפחתה בביקורי הבית, וטענה כי היא זכאית להשלמת פיצויי פיטורין בגין הרעה מוחשית בהיקף משרתה. בית דין האזורי לעבודה בבאר שבע נדרש להכריע בעניין זה.
בשנת 1992, התובעת החלה לעבוד כמנהלת לשכה מחוזית בשירותי בריאות כללית, והחל משנת 1998, עבדה כפיזיותרפיסטית במחוז דרום. בשנת 2010, עברה לעבוד בבית חולים, ולאחר כשנה וחצי הודיעה על התפטרות בדין פיטורין. כאשר עבודתה במכון במחוז, היתה בהיקף של חצי משרה, ובנוסף ביצעה ביקורי בית, בממוצע של 80 ביקורים לחודש.
בשנת 2008, נחתם הסכם קיבוצי בין שירותי בריאות כללית לבין איגוד הפיזיותרפיסטים וארגון עובדיה, בעניין שיטת תגמול חדשה לעובדים הפיזיותרפיסטים, לפיו נקבע כי הפיזיותרפיסטים הנתבעת יבצעו ביקורי בית מעבר לשעות משרתם, ולא יהוו רכיב לצורך תשלום פיצויי פיטורין.
עם המעבר לבית החולים הופחתו בהדרגה ביקורי הבית
בעקבות ההסכם, עלתה דרישת עובדי המכון לביצוע ביקורי בית, והתובעת שהועסקה בחצי משרה, שמעה על הכוונה לצמצם את מספר ביקורי הבית לפיזיותרפיסטים המועסקים בחצי משרה, והבינה כי היא עתידה להיפגע מכך. על כן ביקשה לעבור לעבוד בהיקף של חצי משרה מהמחוז לבית החולים. עם המעבר הופחתו בהדרגה ביקורי הבית אשר הוקצו לתובעת, ולאחר מספר חודשים לא שובצה כלל לביקורי בית, על כן דרשה לפצותה בשל ההפחתה וההפסקות בשיבוץ.
התובעת טענה כי במשך שנים סבלה מהתנכלויות והתעמרויות מצד הממונה עליה, לכן ביקשה לעבור לעבוד בבית החולים, אולם, אז גילתה כי מספר ביקורי הבית שאליהם שובצה החל לרדת בהתאם להוראת הממונה.
התובעת אישרה כי קיבלה הצעה לבצע ביקורי בית במקום אחר, אך סירבה בטענה כי מדובר במקום רחוק ממגוריה, ללא השתתפות בהוצאות הנסיעה, על כן מדובר בהרעת תנאים. בנסיבות אלה עתרה לפיצויים בשל אי תשלום שכר ביקורי בית ולהשלמת פיצויי פיטורין.
מנגד טענה המעסיקה כי ההחלטה להפחית את כמות ביקורי הבית, נעשתה מטעמים ענייניים של תגמול עובדים ושימורם, והיא לא שינתה את היקף המשרה הבסיסי של חצי משרה. לכן התובעת, אשר היתה מודעת למדיניות החדשה טרם המעבר לבית החולים, אינה זכאית להשלמת פיצויי פיטורין, מאחר שלא הוכיחה כי התפטרותה נבעה מהרעה מוחשית בתנאי העסקתה.
לאחר שמיעת טיעוני הצדדים, השתכנע בית הדין כי מתחילת שנת 2009, היתה התובעת אמורה לקבל פחות ביקורי בית, וכי מדיניות הקצאת ביקורי הבית לא נעשתה מתוך כוונה להתנכל לתובעת, ולא מדובר בגחמה של מנהלת כזו או אחרת. לפיכך נדחתה התביעה לקבלת פיצויים בגין הפסקת ביקורי בית ופיצוי עבור עגמת נפש.
מדובר בשינוי מהותי בתנאי חוזה העבודה
יחד עם זאת קבע בית הדין כי בתנאי עבודתה של התובעת חלה הרעה מוחשית בתנאי חוזה העבודה, מכיוון שמעמדה השתנה עקב ההסכם הקיבוצי שקבע שיטת תגמול חדשה לפיזיותרפיסטים, ויש לראות את התפטרותה כפיטורין, לצורך קבלת פיצויי פיטורין. על כן היא זכאית להשלמת הפיצויים בסך של 103,066 שקלים, ובנוסף תשלם המעסיקה לתובעת הוצאות משפט בסך של 10,000 שקלים.
סע"ש 16691-09-12