www.ovdim.org.il

סוף שבוע ארוך שש פעמים בשנה: מה זה אומר?

דרגו את המאמר
  התקבלו 18 דירוגים בציון ממוצע: 3.1 מתוך 5

לאחרונה אושרה הצעת החוק של חבר הכנסת אלי כהן, שלפיה החל משנת 2017 כלל העובדים במשק ייצאו לסוף שבוע ארוך שש פעמים בשנה, כלומר העובדים ינוחו בימי ראשון ויחזרו לעבודה ביום שני, אחת לחודשיים. משמעות החוק היא הקטנת שבוע העבודה מ- 43 ל- 42 שעות שבועיות ללא צורך להשיב את ימי החופשה לטובת המעסיק, זאת במטרה לאזן בין חיי העבודה למשפחה.

 

התנגדות התעשיינים עלולה לעכב את ההצעה

 

בחודש יוני 2016, אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת החוק בדבר סוף שבוע ארוך בארץ שיכלול את ימי ראשון במשך שש פעמים בשנה, כבר מתחילת שנת 2017. אולם קידומה של הצעת החוק מותנית בהסכמת התאחדות התעשיינים, שכרגע מתנגדים לחוק בטענה כי מדובר באובדן שעות עבודה למשק, על כן יש סיכוי שההצעה תתעכב, ותצא לפועל במועד מאוחר יותר, אם בכלל.

 

לפי ההצעה שהגיש יושב ראש ועדת הרפורמות, חבר הכנסת אלי כהן ממפלגת כולנו, החל משנת 2017, העובדים ייצאו לסוף שבוע ארוך שש פעמים בשנה, כחלק ממהלך לקיצור שבוע העבודה ובמקביל לנקיטת צעדים להגברת הפריון במשק. ימי החופש מיועדים לכל העובדים, אולם אם מעסיקים פרטיים יחליטו על פי שיקול דעתם לפתוח את מקום העבודה, הם ידרשו לשלם לעובדים תוספת בשכר.

 

שחיקת העובד בארץ גבוהה ביחס לעולם המערבי

 

ההצעה להנהיג סוף שבוע ארוך באה בעקבות מספר השעות הגבוה שעובדים בארץ ביחס למדינות אחרות בעולם המערבי. בישראל עובדים בממוצע 43 שעות בשבוע, לעומת 40 שעות שבועיות בחו"ל, ואף פחות מכך במדינות ה-OECD, שבהן עובדים בין 35 ל- 40 שעות בשבוע. מטרת סופי השבוע הארוכים היא לצמצם את שחיקת העובדים, להגביר את האיזון בין חיי המשפחה והחיים הפרטיים לעבודה, לשפר את איכות החיים של העובד, ולתרום לענפים כלכליים במשק, כמו ענף המסחר והתיירות.

 

סנכרון ימי החופשה של הורים ותלמידים

 

מטרת החוק היא לסנכרן את ימי החופשה של התלמידים אל מול ימי העבודה של ההורים, כדי שיוכלו לבלות זמן איכות ביחד. מספר ימי הלימודים במוסדות החינוך ייוותר ללא שינוי, ומתוך ששה ימי הראשון חופשיים, יומיים יהיו במהלך חופשת הקיץ וארבעת הימים הנוספים יערכו בחופשת פסח או בחנוכה.

 

כמה ימי חופשה יתווספו בשנה?

 

חוק חופשה שנתית קובע כי כל עובד זכאי לימי חופשה במהלך עבודתו. כלומר, עובד רשאי להיעדר מהעבודה במשך מספר מוגדר של ימים מדי שנה, ולקבל שכר עבור אותם ימי היעדרות. מספר ימי החופשה שלהם זכאי עובד מדי שנה תלוי ומשתנה לפי שנות הוותק.

 

כל עובד זכאי בארבע השנים הראשונות לעבודה לקבל 14 ימי חופשה בשכר בכל שנה. בשנה החמישית העובד זכאי לקבל 16 ימי חופשה, בשנה השישית 18 ימי חופשה, בשנה השביעית 21 ימי חופשה בשנה, והחל מהשנה השמינית מתווסף יום חופש אחד לכל שנה נוספת בעבודה.

 

ששה סופי שבוע ארוכים מקצרים את שבוע העבודה בשעה אחת, וסך הכל מפחיתים 8.5 שעות על פני כחודשיים. מדובר בשישה ימי חופש, כאשר יום ראשון יהיה חופשי לעובדים בכל חודשיים. אולם יומיים מתוכם כלולים בימי חופשה שלהם זכאי כל עובד, לכן מדובר בסופו של דבר בתוספת של ארבעה ימים בלבד.
 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.