www.ovdim.org.il

עבודה בחול המועד סוכות – מה הזכויות שלכם?

דרגו את המאמר
  התקבלו 3 דירוגים בציון ממוצע: 3.6 מתוך 5

חול המועד סוכות חל בין היום הראשון והאחרון של חג סוכות. על פי ההלכה במהלך חול המועד מותר לעסוק במלאכות מסוימות, ובניגוד לימי שבת וחג לא חל איסור על עבודה בזמן זה. דיני העבודה אינם מתייחסים לעבודה בתקופת חול המועד ורואים בימים אלו כימי עבודה רגילים לכל דבר ועניין.

 

ערב חג סוכות הוא יום עבודה מקוצר, שנמשך בין חמש עד שבע שעות בהתאם לחוזה עבודה או להסכמים הקיבוציים. מקובל כי העבודה בערב החג תסתיים לפחות שלוש שעות לפני כניסת החג. אולם בחירת מתכונת העבודה בתקופת חול המועד סוכות נתונה למעסיק, בכפוף להסכמים קיבוציים, לחוזי עבודה אישיים או לנוהג.

 

על פי החוק, יש לראות בימי חול המועד כימי עבודה רגילים, לכן מקום עבודה רשאי לפעול במתכונת עבודה רגילה, או במתכונת של יום עבודה מקוצר, או להוציא את העובדים לחופשה כפויה, על חשבון ימי החופשה השנתית הצבורה.


גמול שעות נוספות ביום עבודה מקוצר

 

במקרה שהמעסיק החליט כי בימי חול המועד מקום העבודה יופעל במתכונת של יום עבודה קצר, העובדים לא יהיו זכאי לגמול עבור שעות נוספות מעבר לשעות העבודה ביום העבודה המקוצר. כך שאם המקום פועל עד השעה שלוש והעובד נשאר עד השעה ארבע או חמש, הוא אינו זכאי לשכר עבור שעות נוספות, אלא לתשלום על פי השכר הרגיל. הזכאות לגמול שעות נוספות בחול המועד קמה באותם תנאים כבכל יום עבודה שגרתי, כלומר לאחר 8 או 9 שעות עבודה ביום או לאחר 43 שעות עבודה שבועיות.

 

חופשה מרוכזת במהלך חול המועד

 

המעסיק רשאי לקבוע כי במהלך ערב החג מקום העבודה ייסגר, והעובדים ישהו בחופשה שנתית ואף להחליט על חופשה מרוכזת לתקופה של מספר ימים, הכוללת גם את ימי חול המועד בכפוף למגבלות החוק ולשמירה על זכויות העובדים.

 

המעסיק נדרש ליידע את עובדיו לפחות שבועיים מראש, אם מספר ימי החופשה הוא שבעה ימים ומעלה, כולל היום הפנוי והמנוחה השבועית. בנוסף עליו לוודא כי ישנם מספיק ימי חופשה לעובד שעומדים לזכותו לניצול. כאשר מספר ימי החופשה שלהם זכאי העובד תלוי ומשתנה לפי הוותק.

 

אם ישנם עובדים שאין לזכותם מספיק ימי חופשה לניצול המעסיק יכול שלא להוציא אותם לחופשה מרוכזת או לא לנכות את החופשה מימי החופשה העתידיים. כמו כן, בכפוף להסכמת העובדים, ניתן להוציאם לחופשה ללא תשלום עבור תקופה זו.

 

תשלום עבור ימי חופשה בחול המועד

 

עובד במשכורת, זכאי לתשלום משכורתו החודשית המלאה, גם אם היה בחופשה במהלך שני ימי חג הסוכות. דמי החופשה הם השכר המלא אשר היה מקבל עבור עבודתו באותם ימים.

 

עובד בשכר זכאי לתשלום שכר רגיל עבור הימים שבהם שהה בחופשת חג, זאת לאחר שלושה חודשי עבודה במקום העבודה, ובתנאי שלא נעדר מהעבודה בערב חג וביום שלאחר החג או שנעדר באישור המעסיק.

 

דמי החופשה לעובד בשכר מחושבים לפי מספר ימי החופשה כפול שכר העבודה היומי הממוצע. שכר העבודה יומי הממוצע מחושב לפי חלוקת שכר שלושת החודשים הקודמים ליציאה לחופשה. במקרה ששלושת החודשים האחרונים לא היו חודשים של עבודה מלאה, מחושב שכר העבודה היומי הממוצע לפי שלושת החודשים בשנה האחרונה שבהם העבודה היתה המלאה ביותר.
 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.