ימי חופשה לבחירה, מהן הזכויות שלכם?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
כל עובד זכאי לצאת מדי שנה למספר ימי חופשה, על פי הוראות חוק חופשה שנתית. מספר הימים משתנה בהתאם לוותק של העובד במקום העבודה ואופן העבודה. כמו כן, כל עובד רשאי להיעדר בשני ימים מסוימים שיבחר במהלך שנה, מבלי שהמעסיק יוכל להתנגד ליציאה לחופשה, בתנאי שלפחות אחד משני הימים יהיה באחד מהמועדים המנויים בחוק.
במהלך שנת העבודה הראשונה, אם העובד עבד בפועל 240 ימים ומעלה, הוא זכאי הוא ל-14 ימי חופשה. אם עבד פחות, הוא זכאי לימי חופשה באופן יחסי לימי עבודתו. בארבע השנים הראשונות - 14 ימי חופשה, בשנה החמישית - 16 ימי חופשה, בשנה השישית - 18 ימי חופשה ובשנה השביעית 21 ימי חופשה.
החל מהשנה השמינית, מספר ימי החופשה השנתיים גדל ביום אחד בכל שנה. כך, שבשנה השמינית יהיה העובד זכאי ל-22 ימי חופשה, בשנה התשיעית ל-23 ימי חופשה שנתיים וכך הלאה, עד שמספר ימי החופשה יגיע לתקרה המקסימאלית בחוק העומדת על 28 ימים.
סעיף 6(ב) לחוק חופשה שנתית קובע כי כל עובד רשאי לקחת יום אחד מימי החופשה המגיעים לו במהלך שנת העבודה, במועד שיבחר ויום אחד נוסף באחד מהימים המנויים בתוספת בחוק, ואולם אין ברשימת הימים כדי לפגוע בהוראות סעיף 5, ובתנאי שהודיע על כך למעסיקו 30 ימים מראש לפחות.
לפיכך, העובדים רשאים להיעדר מעבודתם יום בשנה, על חשבון ימי החופשה השנתית מבלי שהמעסיק יוכל להתנגד ליציאתם לחופשה במועד זה, באחד מהמועדים המנויים בחוק. בנוסף, ניתן לקחת במהלך שנת העבודה יום אחד מהחופשה השנתית על פי בחירה אישית, בכפוף להודעה למעסיק על ההיעדרות 30 ימים מראש.
המועדים שבהם ניתן לקחת יום חופש לבחירה:
צום גדליה, ערב יום הכיפורים, ערב סוכות, הושענא רבה, צום עשרה בטבת, תענית אסתר, פורים, שושן פורים, ערב פסח, ערב שביעי של פסח, המימונה, ל"ג בעומר, ערב שבועות, צום י"ז בתמוז, תשעה באב וערב ראש השנה.
בשנת 2013 נוסף תיקון המאפשר לקחת חופש גם במועדים הבאים:
במועדים הנחגגים על ידי בני העדה השומרונית: יום קורבן זבח פסח, חג הפסח, שביעי של פסח, חג השבועות, מועד החודש השביעי, יום הכיפורים, חג הסוכות, שמיני עצרת. כמו כן, ערב חג המולד, ערב ראשית השנה, ערב חג ההתגלות, ערב חג הפסחא, יום הבשורה, ערב עליית ישו השמימה וערב שבועות.
ערב ראש השנה ההג'רית, ערב יום הולדת הנביא, עליית הנביא, ערב חג הפסקת הצום, ערב חג הקורבן, ערב חג אלח'דר, ערב חג הנביא שועייב, ערב חג הנביא סבלאן, ערב חג הקורבן, יום הזיכרון לעדה הצ'רקסית וחג הסיגד.
יום האישה הבינלאומי, יום הזיכרון לשואה ולגבורה, יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולחללי פעולות איבה וטרור, יום ירושלים, אחד במאי, יום הניצחון על גרמניה הנאצית, יום פטירת הרצל, ראש השנה האזרחית ויום האזכרה הפרטית של חלל מערכות ישראל או של מי שנפטר כתוצאה מפגיעת איבה.