www.ovdim.org.il

מינוי אחראי למניעת הטרדה מינית במקום העבודה

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 3.0 מתוך 5

אחת מחובותיו של המעסיק כלפי עובדיו היא למנות אחראי למניעת הטרדה מינית במקום העבודה. האחראי יכול להיות אחד העובדים של המעסיק ואף ניתן למנות אדם חיצוני, כמו עורך דין שיהיה אחראי לקבל תלונות של עובדים בנושא הטרדה מינית, ויוכל להציע דרכי טיפול יעילים, וכן לספק מידע והדרכה לעובדים הפונים אליו.

 

נקיטת אמצעים בידי המעסיק

 

על פי הוראות סעיף 7 לחוק למניעת הטרדה מינית, תשנ"ח-1998, כל מעסיק נדרש לנקוט באמצעים סבירים, כדי למנוע הטרדה מינית או התנכלות, במסגרת יחסי עובד מעביד, על ידי עובדיו, או על ידי ממונה מטעמו גם אם אינו עובד שלו, זאת באמצעות קביעת דרך יעילה להגשת תלונה בשל הטרדה מינית או התנכלות, דרכים לבירור התלונה, מינוי אחראי במקום העבודה לעניין זה וטיפול ראוי והולם בכל מקרה לגופו.

 

המעסיק או אדם הממונה מטעמו, נדרש להחליט על קביעת דרך יעילה להגשת תלונה על הטרדה מינית ושיטה לברר אותה. במקרה שהוגשה תלונה, המעסיק חייב לנקוט בטיפול יעיל, לעשות את מרב המאמצים כדי למנוע את חזרתן של ההטרדות ואף למצוא דרך נאותה לתקן את הפגיעה שנגרמה לעובד או העובדת כתוצאה מהטרדה או מהתנכלות.

 

מהם תפקידיו של האחראי למניעת הטרדה מינית?

 

תפקידיו של האחראי למניעת הטרדה מינית במקום העבודה, הממונה על ידי המעסיק לעניין זה, כוללים: קבלת תלונות מעובדים בנושא הטרדה מינית, קיום בירור במקרה שהתקבלה תלונה, מתן המלצות למעסיק לגבי הטיפול הראוי ומתן ייעוץ, מידע והדרכה לעובדים הפונים אליו.

 

האחראי לא יטפל בבירור תלונה אם יש לו קשר לנושא התלונה או למעורבים בה, כאשר קיים קשר משפחתי בינו לבין המטריד, אם הוא עצמו הוטרד בעבר על ידי המטריד, אם המטריד הוא הממונה הישיר עליו ובכל מקרה אחר שבו קיים חשש לניגוד עניינים. במצבים אלו נדרש האחראי עליו להעביר את בירור התלונה לאדם אחר, או לפנות למעסיק בבקשה שימנה ממלא מקום למקרה המסוים.

 

פרסום תקנון במקום העבודה

 

בעל עסק המעסיק מעל 25 עובדים חייב לקבוע תקנון במקום העבודה, שבו יוצגו עיקרי הוראות החוק למניעת הטרדה מינית, ויפורטו דרכי הגשת התלונות על הטרדה מינית או התנכלות ושיטות הטיפול בהן, את התקנון יש לפרסם בין העובדים, ומעסיק שלא יפרסם את התקנון צפוי לקנס כספי, ואף קנס נוסף לכל שבוע שבו נמשכה העבירה, בשיעור הקנס הקבוע בסעיף 61(ג) לחוק העונשין.

 

סמכות בית הדין לעבודה

 

לבית הדין לעבודה קיימת הסמכות לדון בהליך אזרחי במקרה של הטרדה מינית או התנכלות שביצע המעסיק או ממונה מטעמו לעובדים שלו, או בין עובד אחד לעובד אחר במסגרת יחסי העבודה. דינו של מטריד או מתנכל הוא בין שנתיים עד ארבע שנות מאסר. נוסף על כך בית המשפט רשאי לפסוק בעקבות הטרדה מינית או התנכלות פיצוי של עד 120,000 שקלים גם ללא הוכחת נזק.
 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.