www.ovdim.org.il

התקנת מצלמות אבטחה במקום העבודה, מהן הזכויות שלכם?

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

מעסיק המעוניין להציב מצלמות אבטחה בעסק, כדי שיוכל לעקוב אחר עובדיו ואחר הנעשה במקום, רשאי לעשות כן, רק בתנאי שיידע את העובדים בדבר ההתקנה, ובאופן המצמצם ככל הניתן את הפגיעה בפרטיות העובדים. ואף עליו לקבוע מדיניות מפורשת ומפורטת בנוגע לשימוש במצלמות ולהודיע על מדיניות זו לעובדיו בטרם ההתקנה.

 

שימוש במצלמות מעקב במקום העבודה ובמסגרת יחסי עובד מעביד, מעוגנים בהנחיית רשם מאגרי מידע מס' /571. ההנחיה מפרטת כיצד מצלמות מעקב משפיעות על כלל האוכלוסייה המצולמת, וסוקרת את החובות שמטיל החוק על מי שמתקין את המצלמות במרחב ציבורי ועושה שימוש במידע הנקלט בהן, כולל הוראות למעסיק המעוניין להציב בעסק מצלמות מעקב.

 

יידוע העובדים אודות מדיניות המעקב

 

מעסיק שהחליט להציב מצלמות במקום העבודה לצורך מעקב, נדרש לקבוע מדיניות מפורטת וליידע את העובדים אודות מדיניות זו עוד בטרם ההתקנה, כולל היקף ומיקום מצלמות, זמני הצילום, משך שמירת הצילומים ועוד.

 

המעסיק נדרש לעמוד בכל הכללים שמפורטים בהנחיות, הכוללים: שימוש בחומר המצולם למטרות לגיטימיות בלבד, הקפדה על פגיעה מינימלית בפרטיות המצולמים וכדומה. הדין מחייב את המעסיק להשתמש במצלמות אבטחה באופן מידתי המכבד את זכות העובד לפרטיות, כל עוד אין בכך סתירה מפורשת לחובה החוקית. על כן, מותר למעסיק להשתמש בהקלטות של החומר המצולם, למטרות לגיטימיות בלבד אשר רלבנטיות למקום העבודה, ובמידה שלא עולה על הנדרש.

 

מהן מטרות לגיטימיות לשימוש במצלמות?

 

המעסיק רשאי להתקין מצלמות אבטחה, כדי להגן על ביטחון העובדים וכלל הנוכחים בעסק, לשמור על הציוד והרכוש שנמצא בו, להגן על מידע רגיש, ואף כדי לפקח על משמעת צוות העובדים ואיכות השירות שהם מספקים ללקוחות. עם זאת, המעסיק אינו יכול להשתמש בקלטות למטרות אחרות מהמטרה שנקבעה מראש, אלא אם השימוש החורג מחויב מהוראות הדין או מדרישת רשות מוסמכת כמו המשטרה. הנחיה זו תקפה גם למקומות עבודה שנדרשו בידי המשטרה להתקין מצלמה כתנאי לקבלת רישיון עסק.

 

הזכות למרחב פרטי במקום עבודה

 

באזורים שבהם קיימת לעובדים הזכות למרחב פרטי, אסור לצלם אותם ללא ידיעתם ואין להתקין בהם מצלמות נסתרות, אפילו לא למטרה לגיטימית. לדוגמה: אסור למעסיק להתקין מצלמות בחדר השירותים או המלתחות במקום העבודה. צילום בסתר ללא ידיעת העובד ומתן הסכמה, עלול להגיע לכדי עבירה פלילית חמורה עקב פגיעה בפרטיות העובד, מכיוון שנשללת ממנו האפשרות לכלכל את צעדיו כדי לצמצם את החשיפה ואף מאחר שצילום בסתר מפקיע ממנו את היכולת לשלוט בזהות האנשים שיחשפו לענייניו האישיים ובשימוש שיעשו במידע.

 

במקרה של צילום בסתר, העובד רשאי להגיש תלונה נגד המעסיק במשטרה בגין פגיעה בפרטיות. כמו כן, פגיעה בפרטיותו של העובד עלולה להוות נסיבה שבעקבותיה הוא יכול להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויי פיטורין ופיצויים עקב הפרת חוזה עבודה. ובנוסף אדם שצולם ללא ידיעתו יכול לפנות אל בית המשפט השלום ולהגיש תביעה אזרחית לפיצויים, גם ללא הוכחת נזק, לפי החוק להגנת הפרטיות.

 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.