www.ovdim.org.il

עובד שלא השיב הלוואה שנטל מהמעסיק נשלח בשעת כעס הביתה

דרגו את המאמר

העובד הועסק בקונדיטוריה בדרום הארץ במשך כשנה וחודש. במהלך עבודתו הוא נטל הלוואה ממעסיקו לצורך הסדרת חובות לנושים, והתחייב להשיב למעסיק את מלוא הסכום עם מכירת הרכב הפרטי שלו. אולם בפועל הרכב נמכר, אך ההלוואה לא הוסדרה, על כן התפתח ויכוח בין הצדדים, ובשיאו נשלח העובד הביתה.

 

בנסיבות אלה הגיש העובד תביעה נגד המעסיק, בבית דין אזורי לעבודה בבאר שבע, בטענה כי הוא פוטר מעבודתו בקונדיטוריה ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע כדין. לפיכך דרש לקבל פיצויי פיטורין ותשלום עבור זכויות סוציאליות נוספות.

 

המעסיק קרא לעובד שקרן בנוכחות עובדים נוספים בקונדיטוריה

 

התובע טען כי במהלך השיחה האחרונה, המעסיק גידף אותו בנוכחות עובדים אחרים. הוא כינה אותו שקרן ורמאי, והורה לו לעזוב את מקום העבודה לאלתר. עוד ציין כי המעסיק הבטיח שימסור לו מכתב פיטורין, אולם לא עמד בהתחייבותו והתחמק מתשלום זכויות עובדים.

 

המעסיק הודה כי התפתח בין השניים ויכוח בנוגע להחזר ההלוואה בסך של 33,500 שקלים. ואף העיד כי לאחר ששמע שהעובד מכר את הרכב, ולא עמד בהתחייבותו, הוא איבד את השליטה מרוב כעס ושלח את העובד לביתו.

 

המעסיק ביקש מהעובד לשוב לקונדיטוריה לאחר שלושה ימים

 

אולם לטענתו, הדברים נאמרו בעידנא דריתחא, והוא לא התכוון להביא לסיום יחסי העבודה. עוד הוסיף כי לאחר כשלושה ימים מהיום בו התנהל הויכוח, אשתו התקשרה בשמו אל התובע, על מנת לבקש ממנו לשוב לשגרת העבודה, אך הוא סרב לבקשתה, ואף הודיע לה כי החל לעבוד במקום אחר.

 

המעסיק טען שהעובד היה חפץ להוביל את יחסי העבודה לקיצם, מאחר ועל פי התנהלותו הוא כלל לא התכוון להשיב את ההלוואה, אלא תכנן לקזז את הסכום שיתקבל מפיצויי הפיטורין, תוך ניצול לרעה של חוקי המגן והליכי המשפט. עוד הוסיף כי הוא ניסה להיפגש עמו מחוץ לכותלי בית המשפט, ולהגיע להסדר, אך התובע לא היה מוכן לכך.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, התרשם בית הדין כי התובע לא עמד בנטל להוכיח כי המעסיק פיטר אותו, אלא השתכנע כי התובע הביא לסיום יחסי העבודה ולמעשה התפטר מעבודתו, ואף פעל בחוסר תום לב, על מנת לקבל תשלומים שונים עם תום יחסי עובד מעביד.

 

פיטורין בשעת כעס אינם מעידים על רצון אמיתי

 

עוד התרשם כי המעסיק אכן שלח את העובד הביתה בלהט הדברים, אולם הפסיקה קבעה כי אין ללמוד על כוונה לסיום יחסי עבודה, הן מצד עובד והן מצד המעסיק, כאשר הדברים נאמרים בשעת כעס ורוגז. כמו כן, השתלבותו של התובע במקום עבודה אחר בסמוך למועד בו עזב את הקונדיטוריה, מצביעה על זניחת העבודה והתפטרות ממנה.

 

בנסיבות אלה קבע בית הדין כי התובע התפטר ולא פוטר, ולכן הוא אינו זכאי לפיצויי פיטורין, והוא נדרש לשלם למעסיק דמי הודעה מוקדמת בגובה שכר חודשי בסך 4,650 שקלים.

 

עם זאת נמצא כי התובע זכאי לסך של 53,000 שקלים בגין גמול שעות נוספות והפרשי שכר עבודה. מאחר ומרבית התביעה נדחתה, התובע נדרש לשאת בהוצאות משפט בסך של 12,000 שקלים.

 

ס"ע 4919-05-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.