פיצויי פיטורין לאחר התפטרות עקב מצב בריאותי לקוי של הבעל
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
בעקבות תאונת הדרכים שעבר בעלה של עובדת ניקיון, היא הודיעה למעסיק כי אינה יכולה עוד להתייצב לעבודה בשעה מוקדמת בבוקר, וביקשה לשנות את תנאי העסקתה, אולם מאחר שלא נמצא מקום חלופי היא נאלצה להתפטר, ודרשה לקבל פיצויי פיטורין בגין התפטרות מחמת מצבו הבריאותי הלקוי של בן משפחה.
בית דין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו נדרש להכריע האם התובעת זכאית לתשלום פיצויי פיטורין ותשלום זכויות עובדים נוספות בנסיבות סיום יחסי העסקתה.
התובעת הועסקה כעובדת ניקיון על ידי חברת כוח אדם החל מחודש ספטמבר 2008 עד לחודש ינואר 2011. במשך כל תקופת עבודתה היא הוצבה באתר חיל האוויר והחלה את עבודתה מהשעה 6:30 בבוקר, חמישה ימים בשבוע.
בסוף שנת 2010, נפגע בעלה בתאונת דרכים, עקב כך פנתה אל המעסיק וביקשה לאחר את שעת הגעתה לעבודה לשעה 8:00, כדי שתוכל לקחת בבוקר את בנה לגן הילדים, במקום בעלה הפצוע.
המעסיק עשה מאמצים כדי למצוא לעובדת מקום חלופי
המעסיק סירב לשנות את שעת ההגעה בטענה שעבודות הניקיון מתחילות בשעת בוקר מוקדמת, אולם ניסה לאתר עבורה מקום עבודה חלופי, אך אז התברר כי לא נמצא מקום חלופי שבו ניתן לשבצה, אלא בשעות הערב.
התובעת נאלצה לדחות את ההצעה לעבודה בשעות הערב, משום שהיא נדרשת לטפל בילדיה הקטנים בשעות אלה, לפיכך סוכם בין הצדדים על הפסקת יחסי עובד מעסיק ובהמשך נחתם הסכם פשרה.
לפי ההסכם התובעת סיימה את עבודתה מרצונה החופשי, וכמחווה של רצון טוב וכהערכה לעבודתה המסורה היא תקבל כספי פיצויים בסכום של 4,372 שקלים, בתוספת יתרות דמי הבראה ופדיון ימי חופשה ולא יהיו לה כל טענות, דרישות או תביעות מכל סוג שהוא נגד החברה.
העובדת ביקשה לבטל את הסכם הפשרה לאחר החתימה
לאחר מספר ימים התקשרה התובעת אל משרדי החברה והודיעה כי היא חוזרת בה מהסכם הפשרה וביקשה להסדיר את מלוא זכויותיה, בגין הפסקת יחסי העבודה, לרבות דמי הודעה מוקדמת ותשלום פיצויי פיטורין, בטענה שהובטח כי יימצא לה שיבוץ חלופי עקב תאונת הדרכים שעבר בעלה, אולם המעסיקה הפרה את הבטחתה.
מנגד טענה הנתבעת כי התובעת אינה זכאית לפיצויי פיטורין, מאחר שלא פוטרה אלא התפטרה לאחר שביקשה לשנות את תנאי חוזה העבודה. עוד ציינה כי לא הבטיחה לה עבודה בשעות נוחות, אלא הבטיחה לנסות למצוא אתר שיאפשר זאת, אך הניסיונות לא צלחו.
בית הדין השתכנע כי אלמלא התאונה העובדת לא היתה מתפטרת
לאחר שמיעת טענות הצדדים השתכנע בית הדין כי התובעת נאלצה להתפטר עקב תאונת הדרכים של בעלה ומצב בריאותו, זאת לאחר שלא נמצא לה תפקיד מתאים, לפיכך היא זכאית לפיצויי פיטורין.
בנסיבות העניין קבע כי אין מקום לפסוק פיצויי בגין הלנת פיצויי הפיטורין ויש לדחות את הטענה בדבר דמי הודעה מוקדמת. על כן חייב את המעסיקה לשלם לתובעת סך של 7,244 שקלים בגין פיצויי פיטורין, וקבע כי אין צו להוצאות המשפט.
סע"ש 4626-06-13