מהן זכויות עובדי שמירה ואבטחה?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 3 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
צו ההרחבה בענף השמירה והאבטחה משנת 2014, מסדיר שורה של זכויות, הטבות ותנאי עבודה משופרים לעובדי קבלן בתחום השמירה והאבטחה. כמו כן, צו ההרחבה משווה את רוב התנאים של עובדי הענף במגזר הפרטי לעובדים במגזר הציבורי, בתחומים שונים, כולל: שכר מינימום, הוצאות נסיעה, גמול שעות נוספות, דמי הבראה וכדומה.
שכר מינימום לעובדי שמירה ואבטחה
החל מחודש ינואר 2017 שכר מינימום לפי צו ההרחבה של עובדי שמירה ואבטחה, הוא בשיעור של 28.50 שקלים לשעה וסך של 5,300 שקלים לחודש עבור משרה מלאה, במגזר הציבורי והפרטי. שכר מינימום של מלווי טיולים ומשלחות הוא שכר המינימום הכללי במשק בסך של 26.88 שקלים לשעה וסך של 5,000 שקלים לחודש למשרה מלאה. במקרה שהמעסיק מפר את הוראות הצו ומשלם לעובדיו שכר נמוך משכר מינימום, ניתן להגיש נגדו תביעה בבית הדין לעבודה.
הסעות לעבודה והחזר הוצאות
צו ההרחבה בענף השמירה והאבטחה קובע כי עובדי הענף זכאים להחזר הוצאות נסיעה מביתם למקום עבודתם, ככל עובדי המשק, פרט למקרים שבהם המעסיק דואג להסעה על חשבונו. הזכות ניתנת באופן אוטומטי לעובדים הזקוקים לתחבורה כדי להגיע למקום העבודה, במרחק של 500 מטרים לפחות מהבית לעבודה.
אם המעסיק דואג להסעות על חשבונו מהבית למקום העבודה ובחזרה, הוא אינו צריך לשלם הוצאות נסיעה. אולם אם ההסעה אוספת ומחזירה במקום פיזור המרוחק מהבית, עליו לשלם הוצאות נסיעה ממקום הפיזור לבית העובדים.
שעות נוספות לעובדי שמירה ואבטחה
על פי דיני העבודה, מותר להעסיק עובדי שמירה ואבטחה, עד ארבע שעות נוספות בכל אחד מימי השבוע, עד חמש שעות נוספות ביום שלפני המנוחה השבועי, עד 37 שעות בשבוע ולא יותר מ 74 שעות נוספות במהלך ארבעה שבועות רצופים. הקבלן רשאי בכפוף להסכמת העובד, לשלם תוספת שכר גלובלית בשיעור 9% משכר העבודה ליום עבודה רגיל, עבור שעות נוספות במקום גמול שעות נוספות עבור שעות שבוצעו בפועל. אולם בכל מקרה אסור לקבלן להעסיק עובד למעלה מ- 12 שעות ביום.
במקרה של ביטול משמרת בענף השמירה והאבטחה, יש להודיע על כך לעובד לפחות יומיים מראש, ואם העובד כבר הגיע לעבודה, או שההודעה נמסרה לו בהתראה קצרה יותר, העובד יהיה זכאי לתשלום מלא עבור המשמרת שבוטלה.
דמי הבראה בתנאים מועדפים
עובדי שמירה ואבטחה במגזר הציבורי החל מספטמבר 2013, ובמגזר הפרטי החל מנובמבר 2014 זכאים למספר ימי הבראה רבים יותר משאר העובדים במשק. מספר ימי ההבראה השנתיים משתנה בהתאם לוותק.
עובד המועסק אצל קבלן או מזמין שירות עד שלוש שנים זכאי לשבעה ימי הבראה. מהשנה הרביעית עד העשירית לתשעה ימי הבראה. משנה 11 עד 15: זכאי ל- 10 ימי הבראה, משנה 16 עד 19: זכאי ל- 11 ימי הבראה, משנה 20 עד 24: זכאי ל-12 ימי הבראה, ומשנה 25 והלאה זכאי ל-13 ימי הבראה בכל שנה. תעריף יום הבראה זהה לתעריף המקובל במגזר הציבורי ונכון לשנת 2017, בסך של 421 שקלים ליום.